Kulübe eksikleriyle içinde oturulacak hale geldi. Bir oturma grubu, çeşitli raflar, yemek için kap kacak, tarım aletleri ve inşaat aletleri içerisine yerleştirildi.
Dikimi tamamlanan meyve fidanları sırayla uyanmaya başladı. Alttan çöğürden çıkan filizlerin gelişmesine izin verilmeden hemen kopartıldı. Elden geldiğince üsten çıkan dallar gelecek yıllarda doğru dallanmayı sağlayacak şekilde teklenmeye çalışıldı. Açan çiçekler ve oluşan meyveler kopartıldı. En erken uyanan şeftali ve kızılcık fidanı olurken en geç uyanan chantler ve franquette cevizler oldu. Halen uyanmayan can erik ve kayısı fidanlarının tutmayacağını sanıyorum.
Şubat ayı içinde ektiğimiz ıspanak, tere ve turpları hasat ettik, artık çiçeğe girdiler ve tohuma bırakıldılar.
Soğan, sarımsak ve bezelyelerde güzel gelişme var. Bu yıl edinilen tecrübelerle önümüzdeki zamanlarda daha güzel toprak hazırlığı ile daha güzel gelişme sağlanacaktır.
40 ocak patates güzel gelişme gösteriyor. Diplerine birer kürek hayvan gübresi vermem gerekiyor fakat henüz ücreti ödenen gübre bahçeye getirilmedi.
Mayıs ayının 10, 11 ve 12. gününde başından itibaren dolmalık, demre, ince ve acı biber, yerli, pembe, chery, oturak domates, patlıcan, salatalık, lahana, kavun, karpuz fidelerinin dikimi ve dolma ve bal kabağı, bamya, taze yenecek mısır ve fasülye çeşitlerinin ekimini tamamladık.
18-19 Mayıs günlerinde sırık domates, kapya biber ve tohum devamlılığını sağlamak istediğim bazı sebzeler de ekilip dikildi.
Geçen hafta ektiğimiz fasülye ve mısırlar çıkmaya başlamış. Şimdi gelişmeleri için bekleme zamanı.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Domates ve Biberlerde Çiçek Burnu Çürüklüğünü Yönetmek
Domates, biber ve patlıcanlarında "Blossom End Rot ( BER )" sorunuyla sık sık karşı karşıya kalıyoruz. BER, meyvenin çiçek ucun...
-
Fotograf: www.supersadovnik.ru Biz amatör, hobi bahçesi meraklılarının Karadeniz ve Marmara bölgesi için internette tatmin edici bir k...
-
İnsanlığın 10 bin yılı aşan kadim tarım bilgilerine göre ayın bitkiler ve doğal yaşam üzerinde önemli etkileri olduğu biliniyor. Yen...
-
Bir önceki yazımızda " geleneksel tarımda bitki komşuluğu "nun çeşitli yönleri, sağladığı faydalar ve uygulama şekilleri hakkında ...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder